Речі з принтами завжди актуальні. Однак з часом малюнок втрачає колір і насиченість, стає бляклим і стирається. Щоб цього не сталося, а одяг служив якомога довше, важливо правильно за ним доглядати.


картинка бірки


Перед тим, як проводити будь-які маніпуляції з новенькою футболкою — ретельно розгляньте позначки на етикетці. Вона може бути вшита в один із швів виробу із внутрішньої сторони. Саме цей маленький шматочок тканини дасть зрозуміти, що можна, а що не можна робити з річчю: прати в машинці чи вручну, за високої чи низької температури, які миючі засоби використовувати, а які заборонено та багато іншого.

Якщо хочете, щоб одяг з принтом прослужив вам якомога довше, тоді не варто ігнорувати зазначені рекомендації на етикетці.


Як доглядати за футболками з принтом?


Футболки з принтом – це одяг, що першим реагує на модні тенденції у світі текстилю. Зробити актуальний принт простіше, ніж виготовити тканину з потрібним візерунком чи навіть оздобити виріб вишивкою. Якщо ви замовляєте одяг з принтом, то плануєте носити його мінімум кілька років. Щоб принти після прання не втратили первісний вигляд, за футболками потрібно правильно доглядати.

На що потрібно звертати увагу при догляді? Найважливішими є:

  • спосіб прання;
  • температура води;
  • мийні засоби;
  • сушіння;
  • прасування.

Щоб речі мали гарний вигляд, потрібно дотримуватися рекомендацій виробника, адже текстиль може сісти після гарячої води, розтягнутися після потужного викручування. Принти можуть втратити яскравість після неправильного підбору пральних засобів.


Як прати футболки з принтами?


.


Якщо ви випадково відрізали ярличок і не знаєте, яке прання рекомендоване для футболки з принтом, дотримуйтеся загальних рекомендацій.

Використовуйте програми – «щоденне прання», «делікатний режим», «ручне прання» з температурою води 30-40°C. Якщо на вашій пральці можна відрегулювати температуру води, то старайтеся не вмикати вище 30 градусів. Сучасні мийні засоби прекрасно справляються з видаленням забруднень у воді такої температури.


Використовуйте для прання засоби, що містять ензими – ферменти, що розщеплюють білкові й жирові плями. Найефективніше порошки з ензимами працюють при температурі 30-40 градусів. Ензими можуть легко впораються зі складними забрудненнями, але у воді, яка має температуру вище 50 градусів вони розкладаються і не працюють.

Не купляйте для футболок з принтами засоби, що містять хлоромісткі відбілювачі. Вони гарно відбілюють і дезінфікують, але при цьому руйнують волокна тканини та шкодять принтам. Краще використовувати порошок з кисневими відбілювачами. З'єднання природних кристалів соди та перекису водню прекрасно взаємодіють з тканинами. Кольорові речі потрібно прати порошком для кольорової білизни, а білі – для білої.

Не слід застосовувати віджимання з великим числом обертів барабана. Перед пранням вивертайте футболку принтом навиворіт. Сушити одяг потрібно так, щоб принт не був не зігнутий. Прищіпками користуватися не рекомендують.

При ручному пранні не слід терти руками принти, прати виріб в гарячій воді й надовго замочувати речі у великій кількості мийних засобів. При замочуванні потрібно, щоб порошок повністю розчинився у воді, гранули можуть подряпати малюнок. Також важливо не перестаратися з викручуванням руками.


Як прасувати футболки з принтами?


Футболки з принтами не дуже люблять високі температури. Їх не можна сушити на гарячих батареях чи досушувати феном. Прасувати слід дуже обережно. Щоб не зіпсувати принт, дотримуйтесь кількох основних правил:

  • прасуйте футболки тільки з виворітного боку;
  • використовуйте відповідний температурний режим для всього виробу, а для місця з друком – знижену температуру;
  • використовуйте випаровувач, щоб уникнути безпосереднього зіткнення розпеченої поверхні праски з принтом.


.


Для прасування речей з принтом рекомендують використовувати бабусин метод – мокру марлю. Вологу марлю кладуть на футболку й прасують. Також для уникнення безпосереднього контакту праски й нанесеного зображення можна взяти білий аркуш паперу. Навіть через марлю й папір прасуйте зони з принтом праскою з увімкненим мінімальним режимом.


Замовити чоловічі, жіночі й дитячі футболки з принтами завжди можна в інтернет-магазині Одежа. У нас величезний вибір моделей з зображеннями та написами різної тематики. Технологія нанесення відпрацьована до дрібниць, тому принти навіть після багаторазового прання виглядають ідеально.


Чому футболка тьмяніє, а принт псується?


Найчастіші причини:

  • Високий температурний режим прання

    Вплив гарячої води на тканину пришвидшує вимивання фарб, а також негативно впливає на принт, руйнуючи його структуру та цілісність.

  • Застосування агресивних миючих засобів

    Сюди входять сильнодіючі концентрати, ополіскувачі та відбілювачі. Такі миючі засоби руйнують волокна тканини роблячи її вигляд неестетичним та непридатним для носіння.

  • Природна сушка на сонці

    При потраплянні прямих ультрафіолетових променів на тканину відбувається її вигорання та тьмяніння, принт втрачає свою яскравість та, в деяких випадках, може взагалі потріскати.

  • Прання без сортування одягу

    Потрібно запам’ятати, що сортувати одяг потрібно не лише за кольором, а й за типом тканини. Трикотажне та синтетичне волокно слід прати окремо, так як умови прання для них відрізняються.

  • Прасування при високих температурах

    Найчастіше псування принту пов’язане саме з цим етапом. Висока температура сприяє утворенню тріщин на принті, він блякне або ж запікається та липне до праски. Також багато господинь забувають вивертати одяг при прасуванні.

  • Неякісне нанесення принту

    Важливий фактор, що впливає на довговічність принту. Якісні фарби чи плівка для нанесення не можуть коштувати дешево, а готовий виріб тим паче. Тому варто обирати надійного продавця принтованого одягу.

Зіпсувати принтовану футболку дуже просто, але й доглядати за нею не так складно, як може здатися. Головне дотримуватись елементарних правил, як і з будь-яким іншим одягом.


Загальні рекомендації з догляду за футболкою з принтом

бірка як доглядати за футболкою


Перед пранням обов’язково ознайомтеся з етикеткою та слідуйте всім рекомендаціям.


бірка Виверніть футболку на виворіт
Виверніть футболку навиворіт, щоб принт був всередині і лише після цього починайте прання.
бірка Одяг з принтом не можна замочувати, вибілювати чи кип'ятити
Одяг з принтом не можна замочувати, вибілювати чи кип'ятити.
бірка Прати футболку вручну
Прати футболку з принтом бажано вручну. При цьому не можна терти і м'яти зображення.
бірка сушіть речі в приміщенні, що добре провітрюється, далеко від прямих сонячних променів, батарей і радіаторів
Сушіть речі в приміщенні, що добре провітрюється, або при кімнатній температурі, далеко від прямих сонячних променів, батарей і радіаторів.
бірка прання при температурі до 30 градусів
Якщо футболку можна прати в пральній машині, вибирайте режим дбайливого, делікатного або щадного прання при температурі до 30 градусів.
бірка При сушінні акуратно розвісьте футболку, не допускаючи згинів там, де надруковано малюнок
При сушінні акуратно розвісьте футболку, не допускаючи згинів там, де надруковано малюнок.
бірка максимальна кількість обертів при віджимі такої футболки — 400 за хвилину
Максимальна кількість обертів при віджимі такої футболки — 400 за хвилину. 800 і більше 1000 — це вже надмірне навантаження.
бірка Заборонено прасувати та прати речі при високій температурі
Заборонено прасувати та прати речі при високій температурі, інакше малюнок деформується, трісне та розсиплеться. А сама футболка може стати тьмяною, сісти чи деформуватися.
бірка не беріть для прання порошкоподібні засоби, агресивні та хлоровмісні склади
Не беріть для прання порошкоподібні засоби, агресивні та хлоровмісні склади, інакше вони зіпсують матеріал.
бірка прасувати футболку потрібно по зворотному боці, не надто затримуючись на тому місці
Прасувати футболку потрібно по зворотному боці, не надто затримуючись на тому місці, де розташований принт. Сама по собі бавовняна тканина добре переносить високу температуру, але для виробів із надрукованим принтом краще виставити більш м'який режим. Не «бавовна», а «шовк» чи «синтетика», наприклад.


Ці правила допоможуть вам не лише продовжити життя принту, а й не зіпсувати саму футболку. Вона не дасть усадку від високих температур і не розтягнеться через потужний віджим. Догляд за білою та кольоровою футболкою з принтом мало чим відрізняється. Як і з іншим одягом просто пам'ятайте, що біле перемо з білим, а темне з темним.

Всі ці рекомендації стосуються не тільки футболок, але й інших виробів з надрукованим принтом: світшотів, худі, поло, шоперів. При правильному догляді малюнок триматиметься довго та надійно. Дуже часто сама футболка втрачає свій презентабельний вигляд, а зображення все ще зберігається.

Інтернет-магазин ODEGA використовує лише перевірені матеріали для нанесення принту. Тому ми сміливо ручаємось за якість друку на одязі. І при дотриманні всіх правил по догляду за річчю, принт довго радуватиме вас яскравими кольорами і чітким зображенням.

Якщо все-таки з футболкою трапилася неприємність, ви забули про делікатний режим, або додали відбілювач, або спалили її праскою, ставтеся до цього простіше. Не дивіться на ситуацію, як на привід сумувати, подивіться під іншим кутом, як на привід придбати собі нову футболку!